اهداف
1-ارتقاء سطح دانش عمومی در زمینه های شناسایی این رشته های ورزشی
2-معرفی فرصت های نوین اشتغال زایی و کار آفرینی در بخش تولید تجهیزات مورد نیاز مرتبط
3-گسترش تعامل با سایر کشورها در زمینه این ورزش ها
4-معرفی توانمندی ها و پیشرفت و پتانسیل های موجود و کمک به توسعه این رشته ها در کشور
5-فراهم کردن راههای توسعه و گسترش این رشته ها
6-ایجاد و یا ارتقاء رویکرد صادرات محصولات و تجهیزات مربوطه به سایر کشورها
7-همگامی ایران با سایر کشورها در جهت پیشرفت در این رشته های ورزشی
8-حضور تولید کنندگان بین المللی از سراسر جهان در نمایشگاه جهت کمک به توسعه صادرات و تولیدات داخلی
9-ارتقای جایگاه و موقعیت نمایشگاه در منطقه و جهان
10-یکی از اهداف میتواند پیشرفت و ارتقای دارت ایران در سطح جهانی باشد
11-امیدوارم بتوانیم با روند خوبی که داریم به مرحلهای برسیم که تمامی وسایل را بتوانیم در ایران تولید و با قیمت مناسبی در اختیار ورزشکاران قرار دهیم
تاریخچه
تیراندازی
تیراندازي با تفنگ، تپانچه و تفنگ ساچمه اي در تعدادي از کشورها، از قرون وسطی تمرین می شده است.
مفهوم مدرن ورزش تیراندازی، در قرن نوزدهم میلادي با توسعۀ تجهیزات تیراندازي شروع شد و تعدادي از فدراسیونهاي ملی فعلی شکل گرفت. در اولین دوره بازي هاي المپیک عصر جدید، در سال 1896 در شهر آتن، 9 ورزش مختلف توسط کمیته بین المللی المپیک در برنامه قرار گرفتند که ورزش تیراندازي بیشترین تعداد شرکت کننده را در این دوره از بازیهاي المپیک داشت. اولین مسابقات قهرمانی جهان در ورزش تیراندازی، در سال 1897 در فرانسه برگزار شد و در هفتم جولاي 1907 در شهر زوریخ کشور
سوئیس، هشت فدراسیون ملی تیراندازي، "اتحادیه بین المللی فدراسیونها و انجمنهاي ملی تیراندازي" را بنیان نهادند.
در ایران از زمان ورود تفنگ به ارتش از زمان سلسله صفویه از زمان شاهعباس کبیر و جایگزینی آن بهجای تیرکمان رقابتهای تیراندازی در ارتش بین نظامیان برای رشد توان نظامی روز بروز رشد کرد.
قبل از تشکیل فدراسیون ورزشی تیراندازی در ایران بیش از ۱۰۰ سال قبل هم در ارتش و هم در سازمانهای مختلف مسابقات تیراندازی بین نظامیان و غیرنظامیان برقرار بوده است و تا سالیان زیادی ورزش تیراندازی تحت عنوان اتحادیه تیراندازی ورزشی فعال بوده تا در سال ۱۳۳۷ فدراسیون تیراندازی ایران زیر نظر سازمان تربیتبدنی و ورزش (وقت) تأسیس یافت.
دارت
ورزش دارت را باید یکی از شاخه ای ورزشی و حتی نظامی دانست و به نوعی آن را هنر، که در کل می توان آن را هنر پرتاب دارت دانست. این ورزش صدها سال قدمت دارد.
در ابتدا در بين سربازان جهت پر بار کردن اوقات فراغت آنها معمول بوده است .در بین سربازان انگليس قبل از جنگ معروف صد ساله ( 1453-1339 م. ) تيراندازي با كمان يكي از تفريحات آنها بشمار مي رفت .
در جنگ باراك (1485-1455م.) تفريح سربازان تيراندازي با كمان بودكه به هدف هايي برروي درب بشکه های آب و تنه درخت نشانه مي رفتند . سرانجام زمان صلح و دوستي Marting Date بین سال های 1481 تا 1603 م. فرا رسيد و در انگليس آرامش بتدريج حاكم شد .در اين زمان بود كه تير ها را كوتاه كردند و بدون استفاده از كمان و فقط با دست نشانه را هدف گرفته و تير ها را پرتاب مي كردند .ابتدا تنها مشك هاي آب اما سپس تکه ای پوست را به تنه درخت چسبانده و مورد هدف قرار مي دادند .در نهایت برش های از تنه های درخت را به عنوان صفحه دارت استفاده می کردند . در برش تنه درخت حلقه های طبیعی وجود دارد که بعد از خشک شدن بافت درخت این حلقه ها کاملا ظاهر می شود .
از اوايل قرن بيستم ميلادي انگليسي ها به ورزش دارت بسيار علاقمند شدند و براي انجام اين ورزش باشگاه ها و تيم هاي دارت را تاسيس كردند .
انجمن بين المللي دارت ( National Dart Association ) در سال 1924 تاسیس شد .
از سال 1927 تا 1938 مسابقات سراسري لندن هر سال برگزارشد اما شروع جنگ جهاني دوم موجب شد اين مسابقات تا سال 1947 تعطيل گردد .
در سال 1965 ورزش دارت جهاني شد .
در سال 1976 فدراسيون جهاني دارت ( World Dart Federation ) با 15 عضو تاسيس گرديد .
درحال حاضربيش از 70 کشور از پنج قاره افريقا ، آسيا ، جنوب اقيانوسيه ، اروپا و امريكاي شمالي و جنوبي عضو فدراسیون جهانی دارت هستند .
از 30 شهريور 1383 ورزش دارت در ايران با هدف ترويج و گسترش آن در ميان تمام اقشار جامعه زير نظر فدراسيون تيراندازی با کمان پايه گذاری گرديد و در حال حاضر زير نظر فدراسيون انجمن هاي ورزشي مي باشد.
انجمن دارت جمهوری اسلامی ايران از سال 1385 عضو فدراسيون جهانی دارت می باشد.
تیر و کمان
قبل از اختراع تفنگ ، تیروکمان موثرترین سلاح برای شکار و رزم از راه دور بوده است . اهمیت تیروکمان در تمدن بشری تا بدان پایه است که دانشمندان امروزی، پیشرفت اولیه بشر را مدیون پیدایش آتش، چرخ و تیروکمان میدانند.
نخستین باشگاه تیر اندازی در قرن سیزدهم و چهاردهم میلادی توسط آلمانی ها راه اندازی شد که عضویت در آن فقط به مردان محدود می شد. اولین مسابقات تیر اندازی قهرمانی جهان در سال 1897 میلادی توسط باشگاه تیر اندازی لیون فرانسه به مناسبت جشن بیست و پنجمین سال تاسیس باشگاه در مسافت 300متر برگزار گردید. مسابقات قهرمانی زنان در رشته تیر اندازی نیز در سال 1958 میلادی برگزار شد.
فدراسیون جهانی تیراندازی با کمان (World Archery Federation) نهاد اصلی اداره کننده و برگزاری مسابقات ورزش تیراندازی با کمان در جهان است.
این سازمان در سال ۱۹۳۱ تأسیس شده و مقر آن در لوزان، سوئیس است. فدراسیون جهانی تیراندازی مسابقات تیراندازی با کمان در بازیهای المپیک تابستانی، مسابقات قهرمانی تیراندازی با کمان جهان و جام جهانی تیراندازی با کمان را برگزار میکند.
در ایران فدراسیون تیر اندازی در سال 1958 میلادی (1337شمسی) از آن زمان تا کنون سالهای بسیاری میگذرد و این فدراسیون در طول عمر پنجاه ساله خود 14 رئیس فدراسیون را به خود دیده است . ورزشی مفرح و جذاب که سهم زیادی در توزیع مدالهای آسیایی و جهانی دارد.
پینت بال
بازی رنگاندازی(Paintball) یک نوع ورزش گروهی است که به طور کلی دو گروه از بازیکنان سعی در حذف یک دیگر با گلولههای رنگی میکنند.
در حدود پانزده سال است که پینت بال به طور رسمی بازی می شود و چند سال است که به کمیته بین المللی المپیک معرفی شده است تا در بازی های المپیک به عنوان ورزشی جدید وارد گردد. از پینت بال به عنوان شطرنج زنده در جهان نام برده می شود.
پینت بال در ایران طرفداران بسیاری دارد و در سطح حرفهای هم در ایران بسیار پیشرفت داشته بهطوریکه لیگ حرفهای این ورزش در ایران از سال ۱۳۸۸ تأسیس شده و تیم داتیس از ایران به عنوان تیم ملی در ۴ دوره متوالی قهرمان آسیا شده و در مسابقات بین قارهای که در فرانسه برگزار شد نیز توانستند به مقام پنجم دست پیدا کنند.
لیزرتگ
لیزرتگ(Laser tag) را میتوان بعنوان ورزشی تیمی یا انفرادی یا فعالیتی تفریحی تعریف نمود که در آن هر بازیکن تلاش میکند برای کسب امتیاز با اسلحه لیزری به اهدافی مختلف شلیک کند و بطور معمول تجهیزات مورد استفاده توسط بازیکنان از تکنولوژی مادون قرمز بهره میبرد. جلیقهای که توسط هر بازیکن پوشیده میشود مجهز به سنسورهای حساس به مادون قرمز بوده و گاهی نیز سنسورهایی در محلهای مختلف زمین بازی جهت فعال یا خنثی نمودن اهدافی از قبیل بمب یا مین تعبیه میشود.
در اواخر دهه هفتاد میلادی و اوایل دهه هشتاد ارتش ایالات متحده سیستمی که از پرتوهای مادون قرمز استفاده میکرد را جهت «آموزش مبارزه» راهاندازی نمود که امروزه سیستمهای مشابه توسط شرکتهای مختلفی تولید شده و در بسیاری از ارتشها و نیروهای مسلح سراسر دنیا استفاده میشود. اولین نسخه تجاری از این تکنولوژی توسط شرکت الکترونیکی پیشتازان فضا در قالب ستهای اسلحه به بازار عرضه شد و در سال ۱۹۸۲ میلادی، جورج کارتر فرایند طراحی سیستمهایی مبتنی بر یک محیط بازی را آغاز نمود که احتمالاً این ایده هنگام تماشای سینمایی جنگ ستارگان شکل گرفته است! وی سرانجام اولین مرکز فوتون را در تاریخ ۲۴ مارس ۱۹۸۴ در دالاس، تگزاس افتتاح نمود که سالها بعد (۱۷ نوامبر ۲۰۰۵) توسط انجمن بینالمللی لیزرتگ مورد تقدیر قرار گرفت. روی این جایزه حک شده است: «تقدیم شده به جورج کارتر در به رسمیت شناختن مخترع و بنیانگذار صنعت لیزرتگ.» امروزه تعداد بسیار زیادی از زمینهای بازی و شرکتهای متنوع تولیدکننده تجهیزات در دنیا وجود دارند که محصولات خود را جهت استفاده خانگی یا در سطح حرفهای ارائه میدهند.
معرفی مرکز نمایشگاهی بین المللی شهر آفتاب
مجموعه نمایشگاهی بین المللی شهرآفتابدر جنوب شهر تهران بزرگ و در زميني به مساحت 275 هکتار در مجاورت حرم مطهر امام خميني (ره) و به فاصله اندکی از فرودگاه امام خمینی (ره) در مسير اتوبان تهران - قم واقع شده و داراي يك ورودي شرقی از طريق اتوبان تهران – قم و يك ورودي از كمربندي شهرآفتاب است. اين مجموعه توسط شرکت آلمانی GMP که طراحی مرکز نمایشگاهی فرانکفورت را برعهده داشته، طراحی شده و در سال 1395 فاز نخست آن به بهره برداری رسیده است.
اين مجموعه از چهار بخش اصلي نمايشگاه ها، مركز تجارت، مركز اقامتي و بخش خدمات و پشتیبانی تشكيل شده است .
1-بخش نمایشگاهی
این بخش شامل سالنهای نمایشگاه ، سالن ملل و نمایشگاه های روباز می باشد.
1-1 سالنهاي نمايشگاهي:
اين بخش در شمال سايت سازمان يافته است. سالن هاي نمايشگاهي به مساحت تقريبي 12 هزار مترمربع و در سه تیپ طراحی شده اند. يك سالن بزرگ (سه قلو) به مساحت 25 هزار مترمربع ، چهار سالن متوسط (2 قلو) هركدام به مساحت 15 هزار مترمربع و چهار سالن كوچك هركدام به مساحت 8 هزار مترمربع . این سالنها محل اصلی غرفه های نمایشگاهی است. هرکدام از سالنها فضایی یکپارچه و بزرگ است که با سقفی عظیم و زیبا فضایی منحصر به فرد و فاخر را پدید آورده است.
2-1 سالن ملل :
اين ساختمان در بخش نمايشگاهي در شمال سايت در 2 طبقه با زير بناي ساختماني 8 هزار مترمربع و به ارتفاع 24 متر ساخته می شود. بدنه ها و ستونهاي اين ساختمان از جنس بتني و شيشه و سقف آن با پوشش سازه فضا كار اجرا مي گردد. ساختمان ملل بعنوان هال اصلي ورودي مجموعه نمايشگاه است و با الهام از تالار تاريخي صد ستون پرسپوليس در شيراز طراحي شده است. این ساختمان ابتدای ورود بازدیدکنندگان به سالنهای نمایشگاهی محسوب می شود و نقطه ثقل کاربریهای نمایشگاهی محسوب می گردد.
3-1 سالن های غشایی:
این بخش به مساحت تقریبی 32 هزار مترمربع شامل فضایی باز است که در برخی از نمایشگاهها کاربرد دارد.
2- مرکز تجارت
ساختمان مرکز تجارت 1و2 هریک با زیربنایی حدود 76 هزار مترمربع و در پهنه های جنوبی سایت پیش بینی شده است. مرکز تجارت به عنوان نمایشگاه دائمی برخی از برگزار کنندگان (برندهای مشهور) و مکانی برای سازماندهی و پاسخگویی پس از هر نمایشگاه در نظر گرفته شده است و شامل فضاهایی از قبیل نمایشگاههای تجاری – مدیریت خدمات تجاری – نمایندگی ها – دفاتر بازرگانی – پارکینگ های اختصاصی و ... می باشد.
3- مرکز اقامتی
مراکز اقامتی با مساحت تقریبی160 هزار متر مربع در پهنه جنوبی سایت شامل دو هتل پنج ستاره 350 اتاقه و یک هتل آپارتمان با امکانات و فضاهای جانبی مناسب می باشد که محل اسکان برگزار کنندگان نمایشگاه و بازدیدکنندگان خواهد بود. همچنین به منظور رونق بیشتر مرکز تجارت ، این بخش، امور مرکز تجارت را تسهیل خواهد نمود.
4- بخش خدمات و پشتیبانی
این بخش شامل چند کاربری مهم به شرح ذیل می باشد.
1-4 ساختمان ورودي جنوبي ، اداري و سمينار:
در این ساختمان بازديدكنندگان بعد از عبور از دروازه هاي كنترل ورود و خروج ، به سمت سالن ملل هدايت مي شوند . مدیریت اداری مجموعه نمایشگاه در این ساختمان مستقر شده و ضمن سازماندهی فعالیت های نمایشگاه ، امکان ملاقات های تجاری و سمینارهای کوچک را فراهم می آورد همچنین این ساختمان نیازهای خدماتی و رفاهی کارمندان نمایشگاه را برآورده می سازد. ساختمان ورودي جنوبي ، اداري و سمينار با متراژ حدود 37 هزار مترمربع در شمال ميدان مركزي مجموعه مابين سالن ملل و ميدان در راستاي شمالي جنوبي قرار دارد.
2-4 ساختمان همايش :
در اغلب نمایشگاهها ، برگزاری همایشهای بزرگ ، اصلی ترین دستاورد علمی آن محسوب می گردد. سالن همايش ساختماني است جهت برگزاري سمينارها ، سخنراني ها و مراسم ويژه. اين ساختمان در منتهي اليه غربي محور گودال باغچه و در تراز سالن هاي نمايشگاهي قرار گرفته است مساحت تقريبي آن 32 هزار متر مربع است كه داراي دسترسي نزديكي به رينگ پيراموني سواره و پد هلي كوپتر مي باشد.
3-4 ساختمانهاي خدمات جنبي:
ساختمانهاي خدمات جنبي به تعداد 8 عدد و در طرفين سالن هاي نمايشگاهي قرار دارند. هر كدام از ساختمانهاي جنبي حدود 2 هزار مترمربع شامل فضاهاي خدماتي همچون نمازخانه ، رستوران ، چايخانه و سرویسهای بهداشتی می باشد که نیازهای خدماتی بازدیدکنندگان را برطرف می سازد.
4-4 پارکینگها:
این پارکینگها با ظرفیت 11 هزار اتومبیل نیاز بازدیدکنندگان برای پارک اتومبیل را به صورت کامل برطرف می سازد.
5-4 ایستگاه وسایل نقلیه عمومی:
این ایستگاهها مجاور هردو ورودی اصلی مجموعه بوده و امکان تردد بازدیدکنندگان با وسایل نقلیه عمومی از جمله اتوبوس و تاکسی را فراهم می سازند.
6-4 ایستگاه مترو:
این ایستگاه اختصاصی در ورودی شرقی مجموعه واقع شده و امکان تردد بازدیدکنندگان را از خطوط متروی تهران و بالعکس فراهم می سازد و به عنوان اصلی ترین مبدأ تردد مجموعه در نظر گرفته می شود.
7-4 محور چهار باغ:
محور چهارباغ به عنوان شاهراه اصلی مجموعه ، مسیر تردد تفکیک شده سواره و پیاده در مجموعه است که با اتصال دو ورودی مجموعه ، قسمت جنوبی مجموعه (مراکز تجاری و اقامتی) را از قسمت شمالی (بخش نمایشگاهی و خدماتی) جدا نموده و در مرکز ثقل خود با یک میدانگاهی بزرگ ، ورود به بخش نمایشگاهی را تعریف می سازد . این محور با برخورداری از فضای سبز و آبنماهای ویژه ، ضمن ایجاد یک جلوه بصری زیبا در سایت مجموعه ، مسیر اصلی توزیع جمعیت در پروژه می باشد و استخوان بندی هندسی مجموعه محسوب می گردد. ورودی شهر آفتاب با بهرهبرداری از الگوی باغهای ایرانی به طول ۱.۵ کیلومتر و عرض ۹۰ متر ساخته شده که در محوریت آن یک آبراهه سنتی ایرانی و در اطراف آن نیز چندین نوار فضای سبز طراحی شده است. چهار باغ ایرانی شهر آفتاب در ادامه به میدانی با آب نمایی به قطر ۲۰۰ متر منتهی میشود. در اطراف این میدان نیز فضای سبز قابل توجهی است.
8-4 محور گودال باغچه:
این محور به عنوان یک مسیر فرعی تردد ، بازدیدکنندگان را درون بخش نمایشگاهی هدایت می نماید و با اتصال به دو ورودی فرعی شرقی و غربی ، امکان جابجایی افراد را بین بخشهای اصلی نمایشگاه (سالن ها) فراهم می سازد . این مسیر نیز دارای جلوه های بدیع باغسازی ایرانی بوده و فضایی دلپذیر را در قلب نمایشگاه بوجود می آورد.
9-4 رواق ها:
اغلب فضای تردد عابرین پیاده در کل مجموعه و به ویژه در محور چهارباغ و گودال باغچه از داخل رواقهایی است که با سازه ای نسبتاً سبک ، مسیر پیاده را مشخص نموده است و عبور و مرور عابرین را تسهیل می نماید . به دلیل بزرگی مجموعه و مسیرهای طولانی پیاده ، این رواقها امکان تردد آسان افراد پیاده را فراهم می سازد.
10-4 مسجد:
میدانگاهی اصلی مجموعه که در محور چهارباغ قرار دارد از یک سو به ورودی نمایشگاه و از سوی دیگر به مسجد ختم می شود. مسجد مجموعه با هویتی مستقل در نقطه عطف پروژه قرار دارد و دسترسی به آن برای همگان آسان خواهد بود.
11-4 ساختمان های خدماتی و تأسیساتی:
این ساختمانها به عنوان تأمین کننده نیاز نمایشگاه در بخشهای خدمات جنبی و تأسیساتی مجموعه در مساحتی بالغ بر 50 هزار متر مربع طراحی و ساخته می شوند که شامل موتورخانه های اصلی و فرعی ، پستهای برق ، ایستگاه تقلیل فشار گاز ، منابع آب ، تصفیه خانه فاضلاب و همچنین خدماتی شامل گمرک ، انبارها ، ساختمان های مدیریت و حراست ، آتش نشانی ، مهدکودک و مرکز اورژانس می باشد که کاربری پروژه را تکمیل می سازد. این ساختمانها در دو محدوده مشخص و به صورت خطی در سایت جانمایی شده اند.
روش های دسترسی به شهر آفتاب
خودروی شخصی:
برای رسیدن به نمایشگاه شهر آفتاب باید وارد آزادراه خلیج فارس شد. اتوبان های امام علی، چمران و آیت الله سعیدی در نهایت به آزادراه خلیج فارس می رسند. شهر آفتاب درست در در ضلع روبه روی حرم مطهر قرار گرفته است و شهر آفتاب یک پارکینگ اختصاصی برای خودروهایی دارد که قرار است به نمایشگاه بیایند و اگر مسافر شهر آفتاب هستید، نیازی نیست در عوارضی پولی پرداخت کنید.
مترو:
برای رسیدن به شهر آفتاب باید وارد خط قرمز رنگ بشوید. این خط از متروی تهران را به نام خط یک می شناسند. اینجا همان خط مترویی است که ایستگاه کهریزک را به ایستگاه تجریش وصل می کند. ایستگاه شهر آفتاب هم یکی از ایستگاه های جدید متروی تهران است که همزمان با بهره برداری از مجموعه نمایشگاهی، مسافرگیری می کند.
تاکسی:
در هر نقطه از تهران که باشید، با استفاده از تاکسی سرویس های مختلف و در زمانی به نسبت اندک میتوانید به شهر آفتاب برسید.
نمایشگاه شهر آفتاب چه امتیازاتی دارد؟
ایستگاه بزرگ و اختصاصی مترو
ارائه خدمات بانکی با استقرار بانک شهر و دستگاه های خودپرداز
پارکینگ های متعدد در نمایشگاه با گنجایش 11 هزار خودرو
عدم محدودیت ترافیکی بار جهت انتقال تجهیزات و ماشین آلات
نزدیکی به فرودگاه بین المللی امام خمینی و امکانات اقامتی فرودگاه
ارائه کامل تاسیسات مورد نیاز غرفه داران جهت راه اندازی ماشین آلات و دستگاه ها
فضای سبز با مساحتی بالغ بر 40 هکتار
استقرار فروشگاه شهروند